HALJAS HOUSES
огледални сауни с панорама

Историята на Haljas Houses е различна и динамична. Трима приятели, всеки с дългогодишен опит в своята област - проектант на жилища, създател на мебели по поръчка и специалист по компютърно проектиране, са създали перфектната симбиоза за една успешна start-up компания в Естония. За младата си история, компанията вече има две големи награди - Red Dot за дизайн на своята Hele Glass през 2022 г., и Houzee златен медал за персонализирана архитектура през 2023 г.

Огледална красота. Дискретност. Това са част от определенията, които най-точно могат да опишат Hele Glass. Представете си, че разполагате с впечатляваща гледка от вашата тераса, балкон или градина, но често пъти не успявате да й се насладите, заради любопитните погледи на съседите или по други причини. А сега си представете, че сте намерили своето дискретно кътче за пълен релакс, докато се наслаждавате на гледката за която говорихме, и то без никой да ви вижда. Ето това е иновацията на Haljas Houses.

Здравата конструкция, изработена от CLT панели и метални профили е идеално допълнена от огледален двоен стъклопакет. За да се засили огледалният ефект, е добавено осветление от LED ленти IP-65 на външния ъгъл между панела и тавана. За още повече дискретност осветлението вътре в сауната е само под пейките.

360 градусова панорама (отнася се за модели Single и Double), докато се наслаждавате на сауната си навън, сред природата.

Ползи за здравето

  • Понижава стреса, премахва мускулното напрежение и подобрява съня
  •  Почиства токсините от тялото и стимулира имунната система
  • Ефективен начин за лечение на грип и настинка

Hele Glass Mini

Ъгловата форма на сауната помага за усвояване на малки пространства по най-добрия начин - изключително подходяща за тераса или балкон. Вече е възможно да се насладите на природата около вас докато сте в сауната, и то без да се притеснявате – огледалният ефект ще се погрижи за дискретността ви.
Капацитет: до 2 седящи места
Дървен материал: Избор между светъл аспен или тъмен термо алдер (елша)

Hele Glass Single

Hele Glass Single е панорамна сауна с осмоъгълна форма, спечели престижната награда Red Dot 2022 и Houzee 2023. Побира до 7 души и е проектирана да обогати и разшири заобикалящата ви среда. Осмоъгълната форма на сауната и доброто разпределение на интериора усвояват пространството по най-добрия начин, което допринася и за по-добрата комуникация между ползвателите. 360 градусовата панорама е чудесно допълнение към всичко това. Вече е възможно да се насладите на природата около вас докато сте в сауната, и то без да се притеснявате – огледалният ефект ще се погрижи за дискретността ви. Капацитет: 4 – 7 седящи места Дървен материал: Избор между светъл аспен или тъмен термо алдер (елша)
Капацитет: до 2 седящи места
Дървен материал: Избор между светъл аспен или тъмен термо алдер (елша)

Hele Glass Double

Това е по-голямата версия на Модел Single. Осмоъгълната форма на сауната и доброто разпределение на интериора усвояват пространството по най-добрия начин, което допринася и за по-добрата комуникация между ползвателите. 360 градусовата панорама е чудесно допълнение към всичко това. Вече е възможно да се насладите на природата около вас докато сте в сауната, и то без да се притеснявате – огледалният ефект ще се погрижи за дискретността ви. Този модел разполага с предверие (съблекалня) и малко по-голяма сауна, в която освен седящи места има възможност и за ползване на сауната в легнало положение. Капацитет: до 7 седящи места или 2 лежащи Дървен материал: Избор между светъл аспен или тъмен термо алдер (елша) Осмоъгълната форма на сауната и доброто разпределение на интериора усвояват пространството по най-добрия начин, което допринася и за по-добрата комуникация между ползвателите. 360 градусовата панорама е чудесно допълнение към всичко това. Вече е възможно да се насладите на природата около вас докато сте в сауната, и то без да се притеснявате – огледалният ефект ще се погрижи за дискретността ви. Капацитет: 4 – 7 седящи места Дървен материал: Избор между светъл аспен или тъмен термо алдер (елша)
Капацитет: до 2 седящи места
Дървен материал: Избор между светъл аспен или тъмен термо алдер (елша)