I-sopod

Компанията създател Leasure Float Ltd. в продължение на 15 години менажира собствен флотационен център във Великобритания. След като се е убедила в ползите за здравето, познавайки нуждите на клиентите и на база познаването на  флотационните капсули на пазара, компанията разработва свой собствен модел – симбиоза между красота и функционалност

След усърдна работа с професионални инженери и дизайнери, и строги и задълбочени тестове, през 2008 година на пазара се появява I-sopod. Тя е естественото подобрение на традиционните флотационни капсули, но в същото време е иновативна и съобразена с нуждите на клиента. 

Със своя корпус от фибростъкло, плавни и елегантни линии, просторен обем и възможност за персонализиране при ползване, това е най-доброто, което можете да предложите на клиентите на вашия фитнес, СПА, уелнес или здравен център.

ПОВЕЧЕ ЗА I-SOPOD

Какво прави Флотационната капсула I-sopod толкова различна?

  • Капсулата е лесна за ползване, надеждна и с достатъчно просторна водна площ
  • Капсулата може да поеме голям брой клиенти с минимално време на престой
  • Капакът на капсулата е оборудван с LED осветление, като клиента може да избере цветът, който желае 
  • Флотацията има вграден MP3 плеър, както и Bluetooth
  • I-sopod е напълно програмируем – продължителността на сесията, музиката, осветлението, както и системата за почистване и дезинфекция може да се персонализира

Флотацията е противоотровата за съвременния живот и I-sopod е най-добрият уелнес инструмент на 21-ви век

Ползи за здравето

РЕЛАКС

Освободени от всички усещания за гравитация, температура, допир, зрение и звук, нашите флотационни капсули позволяват на клиентите да запазят и пренасочат своята физическа и умствена енергия за оптимални резултати.

Над 500 кг магнезиев сулфат, добавени към 1000 литра вода, създават водна среда подобна на водата в Мъртво море. Престоя в тази среда, премахва натиска на гравитацията от ставите и мускулите и тялото ви е поставено в състояние на висока физическа релаксация. Кръвното налягане и приемът на кислород намаляват, но в същото време притока на кръв и разпределението на червените кръвни клетки се увеличава.

С изключването на светлините и липсата на всякакъв звук се елиминират външните дразнители, и мозъка съвсем естествено достига до дълбоко спокойно психическо състояние, движейки се от бета в алфа и тета мозъчните модели. Това е точката, достигната след дълбока медитация и е мястото, където ние сме в състояние да си починем и да регенерираме нашите физически и умствени функции. 

Терапията с флотация е най-доброто лечение за преодоляване на стреса и преумората, които са резултат от съвременния начин на живот.

СПОРТ

Професионалните спортисти използват флотационна капсула, за да увеличат максимално своите тренировъчни процедури и да ускорят възстановяването от наранявания и претоварване.

В държави като Австралия, флотационната капсула е неразделна част от режима за обучение и възстановяване на олимпийските им спортисти.

Доказано е, че флотацията отпуска мускулите и дава повече контрол върху нервната система, намалява риска от нараняване по време на тренировка, и помага за изхвърлянето на лактат, кортизон и адреналин, които може да са се натрупали след тренировка или състезание. Тя не само ускорява процеса на възстановяване, но освобождава огромни количества ендорфини, естественото обезболяващо средство за тялото.

Физическите упражнения могат да причинят натрупване на млечна киселина, което често се усеща като болка и схващане на мускулите. Също така е свързано с чувство на депресия, известно като „разочарование след игра“. Флотацията нулира химическия и метаболитен баланс на тялото, намалявайки риска от претрениране.

Терапията с Флотация е най- доброто лечение за преодоляване на стреса и преумората които са резултат от  съвременния начин на живот.

Иновация

Проектиран да пренесе флотацията в XXI-ви век, I-sopod е иновативна флотационна капсула, резултат на години на планиране и тестване. Изработен е от най-качествено GRP (фибростъкло) и е ръчно завършен и изолиран. I-sopod е ненадминат по отношение на размера на вътрешната си  площ.

Прецизното роботизирано рязане в процеса на производство на матрици и използването на най-добрите компоненти и електроника гарантират постоянно качество и по-здрав продукт.

Енергийна ефективност

I-sopod има двойна обшивка с голяма въздушна кухина между вътрешната и външната част. Трите основни части (капак, горна част и основа) са херметически затворени, което увеличава максимално звуко- и топлоизолацията, намалявайки експлоатационните разходи.

Безопасност

Водата се загрява, само когато се филтрира. Капсулата е ефективно изключена, когато се използва. Изключително ниско напрежение от 12 волта се използва за вътрешното осветление, паник бутона и електрониката, която управлява компютърните процеси, което прави I-sopod изключително безопасен.

Осветление

Флотационната капсула I-sopod е осветена с най-новите LED СПА лампи. Всяка лампа има очаквана продължителност на живот от около 80 000 часа. Настройките за хромотерапия (с цветове) варират от фини електриковосини избледнявания до бавно превъртане през поредица от живи цветове, които могат да се задържат в цвят по ваш избор.

Цвят

I-sopod е ръчно завършен според спецификациите на нашите клиенти и може да бъде цветно кодиран, за да се слее със съществуващия интериор. Има възможност и за добавяне на вашето фирмено лого.

Аудио

Вграден MP3 плейър, използващ най-новата трансдюсерна технология, произвежда стерео звук с най-висока прецизност. Допълнителна музика може да се възпроизведе и от четеца на SD карти. Капсулата разполага и с Bluetooth, както и 3,5 мм AUX жак за свързване с всички устройства.

Комфорт

I-sopod се радва на една от най-големите вътрешни площи на пазара, което прави изживяването в капсулата много по-удобно. I-sopod е напълно вентилиран чрез естествена конвекция и е гарантирано без течение. Интелигентният дизайн позволява на клиента да има частично отворена или затворена врата.

Филтриране

Включени са мощна помпа и най-новата технология за филтриране. Други поплавъчни резервоари филтрират на около 30 микрона. I-sopod филтрира до един микрон, което е невероятните 100 пъти по-малко от човешки косъм.

Програмируем

I-sopod разполага със сложен цифров контролен блок. Продължителността на сесията, синхронизирането на музиката, дезинфекцията и почистването се управляват чрез интуитивен LCD интерфейс. Пълната работа на резервоара може да се наблюдава и контролира от системата за дистанционно управление, която в идеалния случай трябва да се съхранява в Приемната на СПА или уелнес центъра.

Единствен по рода си

Разтворът на вода и магнезиев сулфат се нагрява извън капсулата. Това елиминира електромагнитните полета, които обикновено се произвеждат от вградените нагреватели. Данните показват, че клиентите намират това за предимство пред останалите модели флотационни капсули, а като резултат отчитат, че това подобрява цялостното качество на тяхното изживяване в I-sopod.

Филтърната система, помпата и нагревателната система („двигателят на капсулата“) са външни, така че инсталирането е по-бързо и по-малко трудоемко в сравнение с други конструкции. Обслужването и ремонтите също не са сложни и струват по-малко.

Техническо помещение

Помпата, филтъра, нагревателя и електрониката от I-sopod могат да се съхраняват в отделно техническо помещение към капсулата. Това има редица предимства пред интегрираните системи, като удовлетворение на потребителите, спестяване на разходи, по-малко звукоизолация, безопасност и чистота.

По този начин, клиента излиза от флотационната капсула в спокойно, релаксиращо състояние, тъй като не чува работата на помпата по време на цикъла на филтриране. 

Всичко, от което се нуждаеш

Флотационната капсула I-sopod е проектиранa и произведена с помощта на най-новите европейски и американски указания за безопасност. Напълно инсталиран, той идва с пълни гаранции на производителя: 2 години за части, 10 години за тялото и 3 години за повърхността (фибростъклото).

*При желание от страна на клиента, можем да предложим изграждането на флотационен басейн по индивидуален проект.
*На иновативната технология на I-sopod се довериха:
Холистичен център „Salt House“, гр. София
Фитнес център “ FitnessLine.”, гр. Варна