KURLAND
SPA AND WELLNESS

УСЕЩАНЕ ЗА ДОПИР ДО КОЖА

САУНА+СПА

Открийте патентованите съоръжения и оборудване на Kurland и се потопете в един необикновен свят на чувства.

Над 50 години Опит в Терапии и Уелнес

С KURLAND получавате изчерпателно решение за вашите нужди – уелнес концепции, спа съоръжения, оборудване и обучение. Вдъхновени от природата повече от 50 години KURLAND разработва високоефективни продукти за терапии, спа и уелнес, съвместно с дерматолози и уелнес експерти. Опитът им в естествената медицина и билкарството се отразява в разработката и производството на техните продукти. С повече от 38 регистрирани патента и множество награди за иновации, KURLAND е водещо име в бранша.

Финландска сауна

Каменна баня

Soft-pack система

Перманентно контурен билков масаж

Изкуствен Плаж Sabbia Med®

Създайте лятна ваканция в сърцето на вашето спа. Sabbia Med® ви предоставя усещането за фин пясък под краката и топлината на слънчевите лъчи. Това ви дава възможност да се насладите на ваканция през цялата година, независимо от времето. Sabbia Med® създава илюзията за лятно слънце, от изгрева до залеза, и стимулира метаболизма, подобрявайки настроението Ви. Това е идеалната терапия за зимната депресия и недостига на витамин D.

Акценти:

 • Светлинна терапия в релакс стая
 • Топъл пясък и усещане за плаж
 • Стимулира метаболизма и подобрява настроението
 • Ухание на море с технология за суха сол

Персонализиран Дизайн на Изкуствения Плаж

Sabbia Med® може да бъде създаден според вашите желания – с или без пясък, с различни дизайнерски елементи и огледала.

С KURLAND и Sabbia Med® вашите клиенти ще се насладят на невероятно уелнес изживяване.

Salve-in-terra®

Salve-in-terra® представлява уникално уелнес съоръжение, което ви осигурява изключително терапевтично изживяване. Тази иновативна система и приложение са разработени съвместно с професор д-р Мюлер-Орлингхаузен от Берлин, който изследва влиянието на нежния допир върху психическото състояние. Забравете за обикновените процедури. Със Salve-in-terra® гостите не просто лежат статично на шезлонг, а се наслаждават на леки вибрации и движения.

По време на сесията, гостите се отпускат, докато висококачествените продукти грижовно глезят кожата им и подобряват плъзгането по леглото. Постоянният ритъм на движение помага за релаксацията на мускулите и стимулира кръвообращението. Допълнително, при използване на Salve-in-terra®, се освобождава хормонът на близостта – окситоцин, който допринася за по-добро самочувствие.

Предимства на Salve-in-terra®:

 • Възможност за комбиниране с парна баня или инфрачервена технология
 • Предлага се както като цялостна кабина, така и като самостоятелно легло
 • Уникално спа изживяване чрез нежни движения, меко плъзгане, деликатен допир и ароматни продукти
 • Повишава нивата на окситоцин чрез няколко сесии
 • Носител на наградата Health Spa за „Най-добра техническа продуктова иновация“
 • Сравнително бърз период на възвращаемост на инвестицията – около 24 месеца при 25% използване

Как работи Salve-in-terra®:

Salve-in-terra® предлага на гостите разнообразни стимули: нежно движение, меко плъзгане, деликатен допир и ароматни продукти. Тази симбиоза създава изключително терапевтично изживяване, което гостите ще запомнят дълго време. Специално подбрани продукти, като топъл крем-пилинг или пакет за тяло с хайвер, се нанасят върху кожата преди леглото да започне леко да се движи. Така продуктите имат време да подействат, докато гостите се наслаждават на допирите и движенията. Процедурата завършва с топъл тропически дъжд или освежаващ леден дъжд, които почистват кожата.

Икономичност и екологичност:

Salve-in-terra® не само дарява гостите си с незабравими моменти, но и съчетава икономически изгодни решения. С една процедура на ден системата покрива всички разходи, включително инвестиционни разходи, енергия и персонал. При това консумацията на енергия и вода е минимална, като същевременно се изисква и малко персонал, благодарение на интегрираната система за самопочистване.

Суха флотация Soft-Pack®

Нежна затворена релаксация без усилие

Преди повече от 40 години Kurland изобрети системата Soft-Pack®, революционизирайки света на здравето и спа. Уникалното усещане и положителният ефект върху кожата и мускулите я правят незаменима за терапевтични и уелнес зони. Обгърнати в уютна топлина и почти безтегловна среда, гостите могат да релаксират в системата Soft-Pack®. Преди да започне така наречената „баня“, терапевтът нанася продукт за тялото, обогатен с активни съставки, върху кожата на госта и го поставя внимателно на леглото, пълно с топла вода. Обвит в мекото фолио, гостът не е в контакт с водата, но има усещане за плуване. Под леко водно налягане, фолиото се прилепва към тялото, създавайки оклузионен ефект, който увеличава способността на кожата да абсорбира активните съставки до 10 пъти. Това улеснява кремовете, козметиката за тялото или пилингите да развият оптималния си ефект. Като водното легло, системата Soft-Pack® се адаптира перфектно към тялото, облекчавайки опорната система и осигурявайки ергономично позициониране на гръбначния стълб. Топлината релаксира мускулите и стимулира кръвообращението. Системата Soft-Pack® се предлага в различни модели и дизайни, включително Med, Day Spa, Pure и Sense. Всички тези модели имат общи характеристики: издръжливост, лесно използване, икономична работа, ниска поддръжка и възможности за разнообразни терапевтични концепции.

Акценти:

 

 • Патентовано плаващо легло с терапевтичен и ергономичен ефект
 • 4 различни модела: Med, Pure, Sense и Day Spa
 • Разнообразни концепции за терапии
 • Уникално спа изживяване с усещане за плуване
 • Оклузионният ефект подобрява абсорбцията на активни съставки чрез кожата
 • Терапевтичен ефект: топлината релаксира мускулите и стимулира кръвообращението
 • Ергономичен ефект: нежна позиция за почивка, перфектно адаптиране към тялото и облекчение за гръбначния стълб
 • Възможност за интегрирана музикална система
 • По избор: Интегрирани струи, масажиращи гърба, раменете и шията
 • Енергоспестяваща и икономична консумация на енергия и вода
 • Дълъг експлоатационен живот и отлично качество на материала
 • Технология с ниска поддръжка и икономична работа
 • Лесна смяна на фолиото 
 • Множество опции за дизайн: богат избор от покрития

Как се използва системата Soft-Pack®

Системата Soft-Pack® е подходяща за разнообразни здравни и уелнес процедури: от терапевтична кал до грижа за кожата, кремове или масла, приложения със сол, сено, лечебна кал или билки. Всичко е индивидуално за всеки гост. Предоставяме ви също така правилните продукти и формули за всяка терапия. Сесията става още по-специална, ако  Soft-Pack® се предложи с определена тема. Например, във вашият СПА център можете да предоставите на гостите индивидуални процедури, вдъхновени от силата на гората. Докато релаксират в безтегловно състояние, те могат да слушат птичи звуци, шум на поток и аромата на горски масла. 

МОДЕЛИ:

Soft-Pack® System Med – комфорт с повдигаща функция

Soft-Pack® System Med е нашият бестселър за терапевтични и спа центрове, медицински практики и уелнес зони. Издръжлив и здрав, този модел е наличен в девет атрактивни цвята на тапицерията и два цвята на фолиото. С иновативната повдигаща система можете да трансформирате Soft-Pack® System Med в маса за процедури. Чрез натискане на бутон, системата може да се повдигне до височина на горния ръб от около 870 mm (стандартна височина: около 650 mm). Това позволява на терапевта индивидуално да регулира височината за извършване на професионални масажи. Меко подплатената масажна подложка в цвят слонова кост има отвор за лицето, като на маса за масаж. Калъфката Skai с водоустойчив цип в същия цвят улеснява процедурите. Леглото може да се сгъне на три части и да се съхранява, за да пести място. С натискане на бутон, леглото се регулира според размера на клиента. Soft-Pack® System Med е иидеален за по-възрастни хора или тези с физически ограничения.

Soft-Pack® System Pure – минималистичен и изискан дизайн

Версията Pure на системата Soft-Pack® впечатлява с модерен, минималистичен дизайн. Този модел се предлага с натурални, лесни за поддръжка дървени облицовки. Имате възможност да избирате между висококачествен дъб, елша или венге . Корпусът на ваната също е изработен от висококачествена хром-никелова стомана – здрав и дълготраен. Стандартните характеристики включват обкръжаваща LED светлина, предоставяща впечатляващи светлинни ефекти. Опцията за цветни светлини е опционна. Рамката на Soft-Pack® System Pure предоставя удобно място за съхранение на продукти и аксесоари за терапии. Външни размери: 2520 x 1270 x 690 мм

Soft-Pack® System Sense – смел и модерен дизайн

Soft-Pack® System Sense впечатлява със своя смел, модерен и широк дизайн, облечен в лесна за поддръжка GRP повърхност. Предлага се в бяло или в 200 цвята по RAL. Повърхността е изработена от здрава, издръжлива и устойчива на поддръжка пластмаса, подсилена със стъклени влакна (GRP). Външни размери: 2470 x 1130 x 750-900 мм

Soft-Pack® System Day Spa - елегантен и вечен дизайн

Soft-Pack® System Day Spa предлага вечен, елегантен дизайн, който изглежда изключително красив, когато е свободно поставен в помещението. Корпусът на този модел е изработен от висококачествена пластмаса, подсилена със стъклени влакна (GRP), което го прави издръжлив и лесен за почистване. Soft-Pack® System Day Spa разполага и с технологията на Soft-Pack® System Med. Изберете подходящ цвят от богата гама от 200 цвята по RAL. Външни размери: 2350 x 1120 x 690 мм

ЕКСТРИ:

Soft-Touch Технология: Иновативен масаж за максимален релакс

Системата Soft-Pack® предоставя на клиентите усещане за плуване и ги поставя в абсолютно дълбока релаксация. За максимален релаксиращ ефект, опцията Soft-Touch може да бъде интегрирана във всички Soft-Pack® системи, предоставяйки съвременна масажна технология. Чрез нея, клиентите се наслаждават на нежни „докосвания“, предоставяни от четири скрити дюзи, които облекчават напрежението в мускулите на гърба, раменете и врата с приятна движеща се вода.

Слушане на нежна музика – допълнителен релакс чрез музика

Музиката помага за релаксацията и отпускане на напрежението. С музикалната система, може да пуснете своя собствена плейлист чрез USB. Лежейки безтегловно в Soft-Pack® системата, вашите клиенти могат да се наслаждават на музика по избор. Тя се превръща в осезаеми вълни чрез генератори на вибрации. Системата Soft Music може да бъде добавена като допълнителна функция към Soft Pack® системата.

Солна стая със солена каскада

Стаята със солена каскада е уникално място за релаксация и заздравяване на организма. Докато вдишвате въздуха обогатен със солни минерали, се наслаждавате на прекрасния цветен спектакъл на каскадата. Тази каскада, изградена със солена вода, внася ценни минерали като йод, магнезий, калций, бром и желязо във въздуха, което е благоприятно за дихателните пътища и имунната система. Тя е идеална както за тези със здравословни проблеми, така и за всеки, който търси абсолютна релаксация и възстановяване.

Каскадата - визуален акцент във вашето СПА преживяване

Благодарение на уникалната работа, върху каскадата се образуват блестящи солни кристали, които привличат вниманието Ви. Солните кристали се обогатяват от светлинните ефекти, създавайки магични отражения. Всичко това се комбинира с богат на минерали въздух и нежно пръскане на солената вода, което допринася за абсолютно релаксиращо изживяване.

Светлинната стая със солена каскада може да се използва за релаксация, процедури и лечения. Потопете се в нейната уникална атмосфера и усетете всички нейни благоприятни ефекти.