Saunum

Внесете луксозна промяна в своята сауна с иновацията SAUNUM !

НАЙ–МОДЕРНОТО РЕШЕНИЕ ЗА САУНИ В СВЕТА.
УНИКАЛНИ ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО

Историята на компанията започва с идеята на нейния създател Andrus Vare, да направи своеобразен мост между традициите и иновациите в сауната. Дългогодишната съвместна работа с Талинския Технологичен университет дава резултат и води до патентоване на революционна технология за изравняване на температурата в сауната. Saunum намира решение на основния проблем в сауните – голямата температурна амплитуда между горните и долните нива на сауната, която стресира организма и натоварва допълнително сърцето. Благодарение на Saunum, температурата в помещението е изравнена , което прави сесията в сауната много по-приятна и полезна. 

Компанията постоянно обогатява своето портфолио и може да предложи голямо разнообразие от различни модели печки за сауна с патентованата технология, интелигентна система за управление на сауната чрез мобилно приложение, а от скоро предлага и готови градински сауни.

Разгледайте различните устройства Saunum, които създадохме, и намерете този, който ви подхожда най-добре:

Както вече споменахме основния проблеми в съвременните сауни е неравномерно разпределената температура: горните нива са твърде горещи, докато долните нива са твърде студени. Това, заедно с липсата на кислород в помещението и парата, която едновременно изгаря кожата и не трае дълго, води до неприятно, усещане за умора. Патентованата система за смесване на въздуха на Saunum улавя изгарящата пара, която се издига в най-високите нива на помещението, смесва я с по-хладен въздух от долните нива и насочва равномерно мека пара обратно в сауната. Това осигурява по-равномерна температура на парата, а обогатената с кислород пара улеснява дишането. Камъните може да се поливат по-често, за да се произведе повече пара, което прави въздуха в сауната по-влажен и осигурява по-интензивно изпотяване. Добавка към всичко това е патентованата технология за обогатяване на въздуха със солни йони. Парата с изравнена температура циркулира през топчета от хималайска сол, а отделените солни йони достигнат до кожата и дихателните пътища. За пълна релаксация на тялото и сетивата можем да добавим и ароматни масла, в специално определения за това контейнер. Резултатът е ароматна пара - здравословна алтернатива на изгарянето на ароматно масло върху камъните на печката.

УНИКАЛНИ
ПОЛЗИ
ЗА ЗДРАВЕТО

„Saunum кани да изследвате Нов скандинавски дзен – иновативно решение за подобряване на изживяването в сауната и за превръщането му в достъпно и приятно за всички“

Активно изпотяване

Изпотяването е по-интензивно в резултат на непрекъснатата циркулация на топъл и студен въздух, и постоянната балансирана температура в сауната.

Солени йони

Патентованата технология на Saunum освобождава солни йони във въздуха. Освен че пречистват въздуха, солните йони увеличават капацитета на белите дробове, намаляват физическите неразположения, действат благоприятно на кожата и подобряват съня. Позволяват на хора страдащи от алергии да се наслаждават на сауната.
--42575-346x359a-0

Здравословна температура

Патентованата технология на Saunum за изравняване на температурата поддържа равномерна циркулация на въздуха в сауната. Същевременно не позволява на горните слоеве да станат твърде горещи, а на долните слоеве да останат твърде студени. Това създава благоприятна за здравето балансирана среда и прави сауната приятна за всички.

 

Патентована технология. Иновативни решения.

Изживяването, което Saunum създава е нов еталон в света на сауната. Saunum създава своеобразна революция, която стои зад патентована технология, която е проектирана с внимание към детайла и подкрепена с най-съвременни научни изследвания.
Не се потете, докато подготвяте сауната, потете се, докато се наслаждавате на сауната!

Печки Saunum

Иновативните печки за сауна Saunum изравняват температурата и разпределят равномерно парата в цялото помещение. Това помага за отпускане на мускулите и по-активно изпотяване на цялото тяло, което води до пълна релаксация, и поставя човек в медитативно състояние на ума. Отделената пара преминава през топчета хималайска сол и отделя отрицателни солни йони, които имат здравословен ефект върху кожата и дихателната система. 
SAUNUM може да подобри климата в сауната ви и да я превърне в:
Финландска сауна Температура: 85-120° С и Влажност: 5-15 %
Санариум Температура: 50-60° С и Влажност: 45-50 %
Мека парна баня Влажност: над 60 %
Солна сауна Благодарение на солните топчета
Арома сауна При добавяне на етерични масла върху солните топчета
SAUNUM Luxury с печка Антрацит
Със Saunum Leil Mobile можете да контролирате вашата сауна навсякъде и по всяко време. Всичко, което трябва да направите е да свържете управлението на вашата сауна с Wi-fi, да изтеглите мобилното приложение на Saunum и да сдвоите двете устройства (смартфона и управлението на сауната). Така известията за статуса на вашата сауна ще се показват на екрана на мобилния ви телефон.
Предимства:
Лесен за използване.
Оптимизирано време за нагряване и изживяване в сауната.
Сензорен контролен панел.
Предлагат се различни езици (английски, немски, естонски, фински, руски, шведски, словенски).
Мобилно приложение Saunum Leil за дистанционно управление на сауна (налично в AppStore и Google Play).
Три предварително настроени типа сауна
Със Saunum можете да се насладите на следните видове сауна:
Финландска сауна Температура: 85-120° С и Влажност: 5-15 %
Санариум Температура: 50-60° С и Влажност: 45-50 %
Мека парна баня Влажност: до 60 %
Солна сауна Благодарение на солните топчета
Арома сауна При добавяне на етерични масла при солните топчета 
Saunum извеждат сауните и традиционният лейл (“Leil”) – естонският термин за изливане на вода върху горещи камъни за генериране на пара – на съвсем ново ниво.
Благодарение на Saunum Leil сте само на няколко клика от вашата идеална сауна. Всичко, което трябва да направите, е да изберете вида сауна и да зададете кога искате сауната ви да е готова за ползване. 
Имате възможност да зададете три типа сауна, или всеки от семейството да зададе своя любим тип, това ще ви спести време и ще може да подготвите своята сауна бързо и лесно.
Едно от предимствата на Saunum Leil е, че може да се актуализира софтуерно, т.е. когато Saunum разработят нова версия на софтуера, не е нужно да купувате ново устройство, а само да го актуализирате (за целта трябва да е свързано към Wi-Fi мрежа). В допълнение, Saunum Leil следи данните на вашата сауна и може да оптимизира времето за загряване, което може да намали консумацията на енергия.
Най-новото попълнение в портфолиото на Saunum са готовите сауни, които следват принципите на компанията за високо качество и професионална изработка. 
Целта на Royal Spa, като представител на Saunum е да предложи релаксираща сауна и SPA изживяване, което ще ви помогне да се отпуснете и да се почувствате по-млади и жизнени.
Комбинацията между квалифицирани майстори и първокласни материали, в допълнение на иновативните печки Saunum превръщат сауните на компанията в готово решение за вашия дом. Сауните идват сглобени и готови за инсталация, която отнема само ден! 
Сауните се предлагат в  две продуктови линии – AirCube и Classic – всяка с различни вариации и опции. Това ви позволява да персонализирате вашата сауна според вашия собствен вкус, като изберете вида на използваното дърво, цвета на външното покритие или как да са разположени пейките в сауната, така че да можете да се насладите на зашеметяваща гледка към двора Ви, гората или морето.

Линия Classic

Класическата линия предлага рустик чар със своите прозорци от пода до тавана, които Ви позволяват да се насладите на спираща дъха гледка към морето или планината, което я прави идеална за тези, които обичат да бъдат сред природата.
Можете да персонализирате своята класическа сауна, като изберете материалите и цветовете според вашите предпочитания.

Линия AirCube

За по-модерно излъчване, линията AirCube предлага стил и елегантност, вдъхновен от скандинавския дизайн.
Тези сауни са изработени от издръжливи, висококачествени материали. Предлагат се в три различни стила с многобройни персонализирани опции, които гарантират, че можете да създадете перфектното сауна изживяване за Вас и Вашите близки.

Сауната идва ГОТОВА и се свързва към тока! Монтаж – по – малко от 1 ден!!!

На революционната технология на Saunum се довериха:
The Emporium Plovdiv – MGallery“, гр. Пловдив
Bononia Estate Winery & Resort, с. Кошава Балнео хотел „Атмосфера“, гр. Павел Баня
Луксозна външна сауна Saunum допълва екстериора на частен дом в с. Баня, общ. Разлог